Skip to content

Sveiki užsukę į TEATRO projektus!

Mūsų puslapyje rasite naujausią informaciją apie mūsų veiklą, apie artėjančius bei buvusius renginius. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės!

JUSTINAS MARCINKEVIČIUS

PLAKATAS_marcinkevicius

JONAS MEKAS

AFIŠA_2022

VYTAUTAS MAČERNIS

Macernis plakatas var3-page-001

PAULIUS ŠIRVYS

Plakatas_1-page-001Macernis plakatas var1

JUOZAS TUMAS-VAIŽGANTAS

VAIŽGANTAS KAIP VIEŠPATIES DIENA_ plakatas

Literatūrinis  dviejų aktorių spektaklis „Vaižgantas kaip Viešpaties diena“ (premjera – 2019 m. gegužės 7 d. Kauno Šv. Jurgio Pranciškonų bažnyčioje) susilaukia  puikių vertinimų, jį  jau  28 kartus pristatėme įvairiose Lietuvos vietovėse.

Keletas atsiliepimų:

Svėdasuose rugsėjo 8 dieną buvo švęsta Tautos šventė. Aktoriai Olita Dautartaitė ir Petras Venslovas  literatūriniu dviejų aktorių spektakliu „Vaižgantas kaip Viešpaties diena“ mus sugrąžino į tuos laikus ir tikrai pajutome Vaižgantišką dvasią.

Dalia Paulavičienė,  Anykščių rajono savivaldybės L. ir St. Didžiulių viešoji biblioteka

Ačiū už nuostabų renginį…

Rima Livanienė, Pakruojo Juozo Paukštelio viešoji biblioteka

Kūrybinė organizacija „Teatro projektai“  2019 m. spalio 1d. parodė literatūrinį dviejų aktorių spektaklį „Vaižgantas kaip Viešpaties diena“.  Kūrėjai pristatė  mūsų jaunimui Juozą Tumą Vaižgantą – rašytoją, kunigą, aktyvų visuomenės veikėją. Teatrine  forma patraukliai, nepaprastai meistriškai atskleidė savitą Vaižganto asmenybę, rašytojo kūrybos stilių, laikmečio kontekstą. Puikiai sudarytas scenarijus, aktorių subtilus bendravimas su auditorija, profesionalus vaidmenų atlikimas atvėrė jaunųjų žiūrovų širdis, sukėlė emocijas, jausmus, privertė susimąstyti apie gyvenimo pašaukimą, dorovingumą, meilę tėvynei, ištikimybę idealams. Nuoširdžiai dėkojame aktoriams už bendradarbiavimą.

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus – pataisos namų direktorius Vytautas Lamauskas

OSKARAS MILAŠIUS

85-4

PAŽADINTAS VISATOS TYLOS

Literatūrinė – teatrinė  kelionė su Oskaro Milašiaus poezija

Sumanytojas ir atlikėjas – aktorius  Petras Venslovas

O. V. Milašius – Lietuvos didikų palikuonis, žymus Lietuvos sūnus ir didelis poetas, rašęs prancūziškai. „Didysis Milašius yra iš tų rašytojų, kurių neužstoja net jų pačių genijaus spindesys. Nors mūsų būtų ir milijonai, mūsų intymumas su ta kūryba nebūtų sudrumstas… Kas perskaitė bent vieną Milašiaus eilėraštį, tas jau laimėtas“ / Nobelio premijos laureatas, Francois Mauriac/

 

 

 

SENOVĖS DAINOS, POEZIJA

senoves dainos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIETUVIŠKOS ŠIRDYS (vakarotuvės)

Senovės dainos ir eilės, nesenstantys romansai, humoristinė poezija aukštaičių tarme.

Dalyvauja: Etnologė, hum. m. dr. Daiva Šeškauskaitė (vokalas, smuikas, kanklės, gitara) ir aktorius Petras Venslovas.